Lukk

Kritisk boligmangel for studentene

(AGDER PRESS): Med alt for få studentboliger og et privat leiemarked i sterk endring, kjemper studentene en fortvilet kamp om leieboligene. Under Arendalsuka lanseres Studentindeksen – et samarbeide mellom flere aktører.

building, balcony, architecture

Foto: Alba

Administrerende direktør i Utleiemegleren, Stian Carlsen håper tallene vil vekke lokale og nasjonale politikerne.

Tidligere ble det kjent at 732 studenter står i kø for å få en bolig hos Studentskipnaden. I Grimstad er det 921 studenter som har søkt etter en plass å bo.

I 2024 har det nettopp vært en kritisk boligmangel for studentene, og nå håper Carlsen at politikerne ser alvoret i en tid med store utfordringer for studentene.

Dyrtid og høye boligpriser fører til at sterkere kjøpegrupper velger eller blir presset ut i leiemarkedet. Det går utover studentene og de svakest stilte. Nå vil Utleiemegleren at politikerne må komme med forslag som bedrer situasjonen.

– Å forby tidsbestemte leiekontrakter, bedre oppsigelsesvern for leietakere og gi tøffere beskatning på utleie vil ikke løse utfordringene i dagens leiemarked. Heller det motsatte – det vil føre til ytterligere økte leiepriser, sier Stian Carlsen, administrerende direktør i Utleiemegleren.

Carlsen mener det aller viktigste som må gjøres, er å bygge flere boliger raskere. Det gjelder spesielt studentboliger og små 1- og 2- romsleiligheter i pressområdene.

– Da vil leieprisene stabilisere seg, kvaliteten på boligene økes og ikke minst flere finne seg et sted å bo. Noe som gjør at de kan takke ja til studie- eller arbeidstilbudet de har fått, sier Carlsen.

Følg Agder Press på Facebook

scroll to top