Lukk

Kraftig prisstigning på sjømat

(AGDER PRESS): Sjømat har blitt dyrere, og nordmenn spiser mindre og mindre fisk. Vi har sett på innkjøps- og salgstall fra Flesland Markedsinformasjoner, og hvordan sjømatkonsumet har utviklet seg det siste året.

a bunch of fish that are on a table

Foto: Mirza Polat

Ifølge nye tall har det totale innkjøpsvolumet på sjømat falt med 1,5 prosent siden 2022. Samtidig som mengden sjømat som blir kjøpt inn blir mindre, har selve prisen på sjømat også steget betraktelig.

I tillegg har også snittprisen på sjømaten også økt.

Totalt ble det kjøpt inn sjømat til det norske dagligvare- og storhusholdningsmarkedet for 12,7 mrd. NOK i 2023. Dette er nesten 8 prosent høyere verdi enn i 2022, og tilsvarer en snittpris på sjømat som har økt med 9,3 prosent.

Trym Eidem Gundersen, Direktør Norden i Norges Sjømatråd, mener det er viktig å huske på at nettopp på grunn av en så stor prisøkning, kunne tallene vært enda mer dystre:

– Selv om konsumet har gått noe ned, så kunne man ha forventet et større fall på grunn av prisøkningen. Til tross for et år med solid prisøkning for flere sjømatkategorier, faller ikke konsumet mer enn 1,5 prosent. Et såpass stort sprang i pris kunne ha resultert i lavere tall på innkjøp. Det taler for at det fortsatt er en betraktelig kjøpevilje og etterspørsel for sjømat, sier Gundersen.

Følg Agder Press på Facebook

scroll to top