Lukk

Regjeringen gir NVE hjemmel til tidlig avslag

(AGDER PRESS): Regjeringen vil gi NVE større mulighet til å tidlig avgjøre hvilke søknader som skal behandles.

Samtidig foreslår regjeringen også blant annet innføring av en ny plikt for områdekonsesjonærer til å «hente» ny produksjon av elektrisk energi til distribusjonsnettet. Grepene er ment å gjøre det lettere å bygge ut både nett og energi raskere.

– Endringene vi foreslår vil blant annet bidra til en bedre og mer effektiv konsesjonsprosess for både nettanlegg og anlegg for produksjon av fornybar energi. Med disse endringene vil NVE settes bedre i stand til å prioritere ressursene sine på de viktigste konsesjonssakene. Mer effektiv konsesjonsbehandling vil kunne bidra til raskere utbygging av nett og ny fornybar energiproduksjon, sier energiminister Terje Aasland.

Høringsforslaget omfatter ulike grep for å effektivisere konsesjonsprosessene, sikre raskere fremdrift i utviklingen av nye energiprosjekter og tilrettelegge for innhenting av mer kunnskap om energianleggenes virkninger i driftsfasen.

Forslagene vil også bidra til å gjøre konsesjonsprosessen mer transparent og forutsigbar, både for utbyggere og allmennheten.

Følg Agder Press på Facebook

scroll to top