Lukk

Turforening åpner hyttene for sommeren

(AGDER PRESS): Varme temperaturer og tidlig snøsmelting gir rekordtidlig sommer i fjellet. Nå åpner DNTs betjente hytter for sommersesongen.

landscape photo of snowy mountain

Foto: Mikita Karasiou

Det skriver DNT i en pressemelding.

– De som lengter etter sommer i fjellheimen bør reise nå. Juni er praktfull til fjells med kontrasten av blomstrende og irrgrønne daler og snø på toppene. Dette er også en tid da de fleste fremdeles jobber, og dermed er det mindre folk i fjellet. Dersom det frister med rolige dager i fjellsko er dette helt klart et godt tidspunkt å dra til fjells, sier generalsekretær i DNT, Dag Terje Klarp Solvang. 

På DNTs mer enn 590 hytter har vertskap og frivillige vært i full sving i ukevis for å gjøre fjellet og hyttene klare til sommersesongen. Denne uka feires sommeråpning på de betjente hyttene, og interessen for fjellferie er stor.  

– På de mer enn 40 betjente hyttene står vertskap klare til å ønske gjester velkommen med hyttestemning og god lokalprodusert mat.  De siste hyttene åpner fredag 28. juni, og da er fjellet helt åpent og klart for sommeren, sier Solvang.  

Følg Agder Press på Facebook

scroll to top