Lukk

Politiske fanger løslatt i Belarus

(AGDER PRESS): Flere politiske fanger med alvorlige sykdommer i Belarus har i dag blitt sluppet fri. Det opplyser opposisjonsleder Svetlana Tikhanovskaja.

woman in white and red shirt standing on street during daytime

Foto: Jana Shnipelson

– I dag ble vi vitne til de første tilfellene av at noen politiske fanger løslates i Belarus, skriver Tikhanovskaja i en melding på Facebook.

Til nyhetsbyrået AFP opplyser hun at det er rundt 20 mennesker som blir arrestert for sine politiske handlinger hver dag, og blir utsatt for systematisk vold av myndighetene. I meldingen har hun ikke oppgitt hvor mange som er blitt løslatt.

President i landet, Aleksander Lukasjenko, som er mest kjent for å være Europas siste diktator, kunne han meddele til lokale medier i landet at han ville gi amnesti til enkelte politiske fanger med alvorlige sykdommer.

I 2020 ble Lukasjenkos gjenvalg møtte med store proster over hele landet. I den forbindelse ble mellom 35.000 og 40.000 demonstranter arrester. Mange av disse sitte den dag i dag bak lukkede dører.

I forrige uke ble det kjent at Lukasjenko gikk ut med at Belarus vil ta i bruk atomvåpen hvis landets suvernitet blir truet.

– Troppene har lært seg å bruke atomvåpen. Vi vil bruke dem hvis landets suverenitet og uavhengighet er truet, sier Lukasjenko, i en uttalelse, ifølge det belarusiske nyhetsbyrået, BelTA.

Følg Agder Press på Facebook

scroll to top