Lukk

Mann pågrepet for narkotika-sak i Spania

(AGDER PRESS): En mann i 60-årene som har en tilknytning til en narkotikasak i Spania, ble pågrepet i Kristiansand onsdag. Totalt er 12 nordmenn begjært utlevert til Spania.

transport, open air, police

Foto: Carlos / Pixabay

Ifølge Fædrelandsvennen er mannen den tredje personen fra Kristiansand som kobles til den spanske narkotikasaken.

Det var i forrige uke at en mann og en kvinne fra Kristiansand ble pågrepet i den store narkotikasaken.

Totalt er det 12 nordmenn som er pågrepet, hvor tre av dem er fra Agder. Disse er begjært utlevert til spanske myndigheter. Politiet har mistenkt alle de 12 for å være en del av et kriminelt kokainliga.

Siden 1996 har Spanske myndigheter skjerpet narkotikaloven. I tillegg har de økt tilstedeværelsen i områder der karteller oppholder seg.

I mai i år hadde politiet i Spania beslaglagt 1,8 tonn metamfetamin som Sinaloa-kartellet i Mexico hadde forsøkt å smugle inn til Europa. I tillegg ble flere personer pågrepet.

I følge VG er flere nordmenn pågrepet på flere ulike steder i Norge, og noen av dem som VG har snakket med hevder at spansk politi har bommet i forbindelse med pågripelsen.

– Det må være en misforståelse. Tiden vil vise at spansk politi har bommet totalt, sier en mann i 60-årene til avisen.

Han er blant de som er pågrepet for å ha tatt del i seilturer i Atlanterhavet. En drømmereise han og en kompis fikk realisert, helt til de ble pågrepet.

Følg Agder Press på Facebook

scroll to top