Lukk

Miljødirektoratet vil fatte vedtak i neste uke

(AGDER PRESS): Miljødirektoratet har nå kommet med en vurdering av årets lakseinnsig etter at det ble innført forbud om fisking i 33 elever.

angler, fishing, north sea

Foto: Pixabay

Fra 23. juni stengte Miljødirektoratet laksefisket i 33 elver og i sjøen fra svenskegrensen i sør til og med Trøndelag, etter rapporter om svært lite laks hittil i år.

Nå har Norsk institutt for naturforskning (Nina) levert et notat til Miljødirektoratet, som oppsummerer innsig, oppvandring og fangst av laks hittil i sesongen. Miljødirektoratet vil de nærmeste dagene analysere notatet, og fatte vedtak om hvor det blir lov og ikke å fiske laks videre i sommer, heter det i en pressemeding.

Vedtaket kan ventes å være klart i tidsrommet 8.-10. juli. Miljødirektoratet vil sende ut en pressemelding når vedtaket er klart.

I juni ba Miljødirektoratet folk om å tipse om ulovlig fisking i de 33 elvene hvor det er innført forbud, deriblant i elvene Otra, Tovdalselva, Mandalselva og Lygna.

– Det er en felles dugnad å redde den atlantiske laksen vår. Vi ber alle som observerer ulovlig laksefiske både i elv og sjø om å sende inn tips, sia miljødirektør Ellen Hambro tidligere. 

Turistnæringen mente at et slik fiskeforbud ville føre til at flere turister ikke vil reise til de ulike områdene der forbudet er innført. Villmarkscampen i Marnardal hadde allerede fått 12 avbestillinger da Lindesnes avis gikk ut med en artikkel om utfordringene som turistnæringen lokalt rammer dem.

Følg Agder Press på Facebook

scroll to top