Forhandlingsleder for Parat, Kjell Morten Aune, sier det er oppnådd enighet om lønn og videre opptrapping av lønn.
Streiken i private omsorgstjenester som ble iverksatt lørdag 2. november, omfattet behandlingsinstitusjoner innen barnevern, omsorg og ideelle virksomheter som Stendi, Ecura Bo og habilitering, Blindeforbundet og Frelsesarmeen. Denne streiken er nå avsluttet.
Streiken har gitt resultater
Forhandlingslederen i Parat sier det er enighet om sentrale tillegg, i tillegg til at barnevernsansatte og enkelte andre grupper har fått en betydelig økning i minstelønn.
– Mange av våre medlemmer får et totalt lønnstillegg på i overkant av 20.000 kroner, med noen få unntak. Det skal i tillegg forhandles lokalt, der er det rom for ytterligere tillegg, sier Aune.
Han forutsetter at både medlemmer med fagbrev, og medlemmer uten formell utdannelse, får lokale tillegg utover det som nå er oppnådd sentralt.
– For oss er det en selvfølge at alle ansatte skal ta del i verdiskapningen når det skal forhandles lokalt, sier han.
Stolt av sine medlemmer
Aune er glad for at streiken har gitt resultater og er stolt av medlemmene som har stått støtt i kampen.
– Vi er heldige som har dyktige tillitsvalgte og medlemmer som står støtt i en lønnskamp som det vi nå har vært igjennom. Det er fortsatt lønnsforskjell mellom ansatte i private virksomheter og ansatte i det offentlige, men vi har sørget for at lønnsforskjellene ikke øker, sier han.
Forhandlingslederen sier at ansatte i private omsorgstjenester er en gruppe som virkelig fortjener et lønnsløft.
– Dette er ansatte som jobber døgnkontinuerlig arbeidstidsordninger, med en lønn langt under nivået for industriarbeiderlønn i Norge. Mange av disse arbeidstakerne bor og lever sammen med pasienter og brukere gjennom hele døgnet. Brukere og pasienter som er helt avhengig av kontinuerlig bistand fra kompetente arbeidstakere som fortjener hver eneste krone de får i lønn, sier Aune.