Lukk

Ønsker fremdeles ikke å forklare seg etter hundedrap

(AGDER PRESS): Politiet har fortsatt ikke fått mannen i 30-årene til å forklare seg etter at han tok livet av hunden sin og kastet den i en matbutikk på Birkeland i Birkenes kommune.

Foto: Daniel DeNiazi via Flickr

Hendelsen fant sted 16.mai i år.

Den tidligere mannen som er drapsdømt skal ha blitt nektet å ha med seg hunden på handletur. Da skal han ifølge NRK ha gått hjem og drept hunden. Deretter skal han ha lagt den i en pose og kastet den inne i matbutikken.

Politiet etterforsker saken og gjør vitner i forbindelse med saken. Agder lagmannsrett besluttet at den siktede skal sitte i varetekt frem til 14.juli på grunn av gjentakelsesfare.

Mannen er siktet for brudd på Dyrevelferdsloven og politiet ser alvorlig på saken. Det er alvorlig når man tar livet av hund og legger den i en pose, for deretter å kaste den i en matbutikk mener politiet.

Dyrevelferdsloven gir regler for hvordan dyr skal behandles. Loven slår fast at dyr har egenverdi (§ 3) og gir plikter til den som eier eller passer på dyr. Hvis man bryter reglene i loven kan det straffes med bot eller fengsel etter § 37, ifølge Lovdata.

Strafferammen har tydeligvis ikke endret noe særlig på de siste tiårene, og straffen er vanligvis 1 år, men kan være inntil 3 år for grove saker. Typiske straffesaker mot dyr omhandler dyrevelferdskriminalitet. Det innebærer som blant annet vold, ulovlig avlivning eller å «hensette dyr i hjelpeløs tilstand». (Du kan lese de siste oppdaterte reglene for vern av dyr her).

I 2023 har det vært flere saker som gjelder dette sammenlignet med tall fra 2013.

Politiet har sikret seg videobeviser fra stedet hvor man kan se mannens bevegelser. De har også sikret seg gode beviser når mannen kaster den avdøde hunden ved inngangspartiet.

Loven inneholder prinsipper og bestemmelser om hvordan mennesker skal behandle tamme og ville dyr.

Det var kunder som oppdaget den døde hunden og ga beskjed til ansatte. Butikken har i ettertid satt inn flere tiltak for de ansatte, hvor de blant annet har fått tilbud om samtaler og andre oppfølgingstiltak.

Matbutikken som er Coop Extra har bedt om besøksforbud for den aktuelle personen.

Følg Agder Press på Facebook

scroll to top