Det melder Avisen Kristiansand.
Dette gjelder også for datterselskapene Agder Anleggsenter AS og Agder Rental AS, og bostyrer Christian Bohne hos Advokatfirmaet Kjær, sier til avisen at boet har sagt opp alle ansatte.
Grunnlaget er at selskapet har en samlede gjeld på 2,5 milliarder kroner, fordelt på 700 kreditorer, hvor majoriteten er kreditorer med usikrede krav.
– Boet har sagt opp alle ansatte i selskapene nå. Så har man videreført majoriteten av virksomheten i Agder Rental, og der har kjøper forpliktet seg til å overta 40 ansatte, sier Bohne til avisen.
Ifølge en artikkel som NRK publiserte i april, viser det seg at målt i forhold til gjeld, er dette nok trolig det største konkurset i landets historie. Selskapet omsatte for nesten 2 milliarder kroner i fjor.
I en pressemelding som ble publisert 24.april, utdyper selskapet følgende:
Omfanget av Agder Gruppens finansielle utfordringer ble først gjort kjent for styret og eierne for kort tid siden. Agder Gruppen har vært gjennom en periode med rask vekst, hvor økte renter, et svekket markedssentiment kombinert med større avvik i håndteringen av finansielle engasjementer har ført til en hurtig forverring av selskapets evne til å betjene sine løpende forpliktelser.
Pressemelding 24.april 2024
Agder Gruppen var en av Norges største aktører innen anleggsarbeid. Konsernet hadde rundt 220 ansatte på 13 avdelinger i Norge og Sverige. Deriblant hadde selskapet avdelinger i Kristiansand, Sandnes, Førde, Fauske, Bergen, Drammen, Larvik og Oslo.
Tall fra Creditsafe viser at 395 selskaper gikk konkurs i april, sammenlignet med tallene fra sammen måned i fjor. Da var tallet på 225 konkurser, noe som gir en kraftig økning på 76 prosent.
Konkurstallene stopper nemlig ikke her, for i mai var det en økning på 13 prosent, sammenlignet med samme måned i fjor. Creditsafe har den siste tiden sett en økende trend på flere konkurser innen bygg- og anleggsarbeid.
– Dette er helt i tråd med den utviklingen vi regnet med å se i 2024, med en svak økning i konkurser fra fjoråret, sier daglig leder Per Fjærestad i Creditsafe Norway.
– Som forventet er det bygg- og anleggsbransjen som er den store konkursdriveren. Her ser vi fremdeles en kraftig økning i konkurser, og en utviklingskurve som er betydelig brattere enn for næringslivet generelt, tilføyer han.
Innlandet er fylket som kom verst ut i mai. 36 konkurser tilsvarer en økning på hele 260% sammenlignet med fjorårets 10 konkurser. Videre følger Agder, med en økning på 92%, og fylkene som i fjor utgjorde Troms og Finnmark, med en økning på 67%, viser tall fra Creditsafe.